Blog & tips van de dierenarts

Blog-Mijn-hond-is-allergisch-wat-nu

Niet alleen wij mensen kunnen last hebben van allergieën, onze lieve viervoeters ook! Als je een hond hebt is het belangrijk allergieën te herkennen en te weten hoe je deze moet behandelen.

Blog-Wormen-bij-katten-wat-te-doen

Wormen bij katten; vervelend, maar gelukkig ook goed te verhelpen. Je wilt immers niet dat je kat ziek wordt, of dat de parasiet overspringt naar mensen. Belangrijk dus om je bewust te zijn van de mogelijke oorzaken en symptomen.

Blog-Op-vakantie-met-je-hond-onze-tips

Ga je deze zomer op vakantie met je hond? Een goede voorbereiding is het halve werk. Hier lees jij alles wat je moet weten over op vakantie gaan met je hond!

Blog-Geniet-van-de-lente-samen-met-je-hond

Heb jij ook last van de lentekriebels? Om zorgeloos van de lente te kunnen genieten met je viervoeter hebben we enkele tips op een rijtje gezet. 

Blog-Een-teek-bij-je-hond

Nare beestjes, zoals teken, kunnen bij honden irritatie of zelfs een ziekte veroorzaken. Heb je een teek bij je hond ontdekt? Wij vertellen je in deze blog hoe je er vanaf komt.

Blog-Zwemmen-met-je-hond-Zo-ga-je-veilig-het-water-in

Voordat je gaat zwemmen met je hond is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Wij lopen je er doorheen zodat jouw hond deze zomer veilig kan gaan zwemmen!

blog-huisdier-koel-houden

Het is weer puffen en zweten geblazen! Onze huisdieren hebben het tijdens een hittegolf net zo zwaar als wij ? Oververhitting kan erg gevaarlijk zijn bij dieren.

grasaren

Helaas is er in het voorjaar en de zomermaanden een grote kans dat je hond met een grasaar te maken krijgt. Deze blijven graag aan de vacht van je hond haken. Of erger, op een plek waar je ze niet kunt zien. Daar kunnen ze veel schade aanrichten.