01-08-2022

blog-huisdier-koel-houden

Je huisdier koel houden in de zomer

Het is weer puffen en zweten geblazen! Onze huisdieren hebben het tijdens een hittegolf net zo zwaar als wij ? Oververhitting kan erg gevaarlijk zijn bij dieren. Met deze tips houd jij je huisdieren koel:


? Honden raken de warmte kwijt via hijgen en hun voetzolen. Zorg voor voldoende schaduw en drinkwater. Je kunt een badje in de schaduw zetten, maar doe er geen ijskoud water in. Vermijd heet asfalt, zand en stenen!

? Creëer een schaduwplekje voor je kat en zorg voor genoeg drinkwater. Katten met een dunne vacht kun je (net als honden) insmeren met een speciale zonnebrand voor dieren.

? Zorg ervoor dat de kooi van je knaagdier of konijn niet in de zon staat. Geef je knaagdier een aantal keer groenten, hier halen ze namelijk extra vocht uit. Je kunt ook een fles met bevroren water in het hok leggen. Wikkel deze wel in een theedoek, zodat ze zich hier niet aan kunnen verwonden.

? Zorg dat de kooi van je vogels niet in de zon staat, maar ook niet op de tocht. Je kunt een natte handdoek over de volière leggen voor extra koelte. Daarnaast is voldoende drinkwater belangrijk.

Heb je nog vragen?

Heb je nog een vraag of een toevoeging aan een van onze blog berichten? Neem dan contact op met het Petmarkt.nl team.

Stel een vraag