Door drukte kan het zijn dat je bestelling later dan gewoonlijk verzonden kan worden.

Katkor - 200g

Met de korrels van Katkor kun je gemakkelijk de urine van je kat opvangen.

€ 3,62

Verzending na 1-3 werkdagen

Productinformatie

De korrels van Katkor absorberen geen vocht waardoor ze zeer geschikt zijn voor het verzamelen van urinemonsters. Maak voor het gebruik van de Katkor korrels de bak goed schoon en strooi (indien nodig) meerdere zakjes in de bak. Nadat de kat zijn behoefte gedaan heeft kun je met het bijgevoegde pipetje de urine opzuigen en dit vervolgens in het buisje doen. Breng de urine zo snel mogelijk naar je dierenarts om onderzoek te doen. Als dit niet direct lukt bewaar dan de urine in de koelkast.

Gebruik van Katkor:

  1. Maak de kattenbak schoon en spoel hem vervolgens goed af met schoon, lauw water zodat er geen reinigingsmiddel of bleekwaterresten achterblijven. Maak de kattenbak daarna droog met bijvoorbeeld keuken- of toiletpapier.
  2. Strooi Katkor in het midden van de bak en zet de bak terug op de plek die de kat gewend is.
  3. Zet de bak schuin op een punt. Knijp in het ballonetje van de meegeleverde pipet en steek het uiteinde van de pipet in het diepste punt van de bak en laat vervolgens het ballonetje los. De urine zal nu opgezogen worden.
  4. Vervolgens kun je de urine in het meegeleverde opvangbuisje doen. Deze kun je het beste zo snel mogelijk bij je dierenarts afleveren omdat de urinesamenstelling en de vorm van de kristallen kunnen veranderen als de urine langere tijd wordt bewaard.

Waar moet je op letten:

  • Als je kat eerder ontlasting dan urine produceert, dient de ontlasting zo snel mogelijk te worden verwijderd, om eventuele verontreiniging van de te verzamelen urine te voorkomen.
  • Lever de urine zo snel mogelijk in bij je dierenarts.
  • Het kan gebeuren dat een kat geen genoegen neemt met de hoeveelheid korrels. In dat geval kun je twee bakjes Katkor gebruiken.

Als je kat niet op katkor wil urineren:

Indien de kat echt niet op de kattenbak met Katkor wil, kunnen in een hoek van de bak, gewone kattenbakkorrels worden gelegd. Zo blijft de vertrouwde geur aanwezig. Het is hierbij heel belangrijk erop te letten dat het urinemonster niet verontreinigd raakt met de gewone korrels. Aangezien de kans op verontreiniging echter toch aanwezig is, dient deze methode alleen in het uiterste geval te worden toegepast.

Artikelnummer: SW1000680.1
Specificaties
Diersoort: Kat
Gebruiksvorm: Omgeving
Beoordelingen

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.

Uitstekend

Zeer goed

Goed

Acceptabel

Onbevredigend


Gerelateerde producten